Kırmızı dolmalık biber, etli, parlak kırmızı bir dolma biber çeşididir. C vitamini ve lif bakımından zengindir ve çiğ, pişmiş veya kurutulmuş olarak yenebilir. Kırmızı dolmalık biber, çeşitli mutfaklarda popüler bir malzemedir ve salatalar, soslar, güveçler ve soteler dahil olmak üzere birçok farklı yemeğe eklenebilir.
İşte kırmızı dolmalık biberin bazı besin değeri bilgileri:
Kalori: 40
Karbonhidrat: 9 gram
Lif: 3 gram
Protein: 2 gram
C vitamini: Günlük Önerilen Değerin (DV)%93´ü
A vitamini: DV´nin %18´i
Potasyum: DV´nin %9´u
Kırmızı dolmalık biber, sağlığa birçok faydası olabilecek antioksidanlar bakımından da zengindir. Örneğin, kırmızı dolmalık biberde bulunan antioksidanların kalp hastalığı, kanser ve göz hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olabileceği düşünülmektedir.
Kırmızı dolmalık biberin tadını çıkarmanın birçok farklı yolu vardır. Çiğ olarak salatalarda veya atıştırmalık olarak veya pişmiş olarak soslarda, güveçlerde veya sotelerde yenebilirler. Kırmızı dolmalık biber de doldurulabilir ve et, pirinç veya sebzelerle doldurulabilir.
Kırmızı dolmalık biber seçerken, parlak kırmızı renkte ve pürüzsüz, lekesiz bir cilde sahip olanları seçin. Biberler sert ve sıkı olmalı ve yumuşak veya buruşuk olmamalıdır.
Kırmızı dolmalık biberleri buzdolabında bir haftaya kadar saklanabilir. |