Şeker oranı yüksek olan siyah incir aynı zamanda lif ve enerji mineralleri bakımından da oldukça zengindir. Siyah incir yeşil incir gibi kurutulmaz. Çünkü güneşte kalan mineral ve vitaminler erken öldüğünden siyah incirin lezzeti kaybolur. Ayrıca siyah incir kabuğu ile beraber tüketilmesi gereken bir besindir. Yapılan araştırmalarda sütte bulunan kalsiyum vitamini, siyah incirin kabuğu ve çekirdeklerinde 3 kat daha fazla bulunduğu gözlemlenmiştir.
İncir (Ficus carica) dutgiller familyasından anavatanı Türkiye dahil olmak üzere Batı Asya ve Ortadoğu olan bir bitki türü ve bu ağacın meyvesidir. Eski çağlardan itibaren üretimi yapılan ve kültüre alınan ilk meyvelerden olan incir günümüzde özellikle Akdeniz ülkeleri başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde yetişebilmektedir. Diyet lifi bakımından zengin bir meyve olan incir sindirim sistemi sağlığına destek olur ve uzun süre tokluk hissi vererek kilo kontrolüne yardımcı olur. |